Skip to main content
main-content
Top

02-01-2011 | Nieuws

Verpleegkundigen beloond voor handen wassen

In een Italiaans ziekenhuis krijgen verpleegkundigen 3.000 euro per jaar als zij hun handen goed wassen. Op die manier hoopt de kliniek infecties bij te vroeg geboren baby's tegen te gaan.

De actie 'Schone Handen' ging begin 2010 van start in de Mangiagallikliniek in Milaan om het aantal sterfgevallen onder de te vroeg geboren baby's terug te dringen. De actie is een succes want sindsdien is de babysterfte onder neonatale baby's met 30 procent gedaald, zo meldt de Italiaanse krant Corriere della Sera.

De actie is een iniatiatief van een neonatoloog van het Noord-Italiaanse ziekenhuis. De verpleegkundigen worden gecontroleerd via een camera bij de wasbakken.

Ook in Nederland is handen wassen in ziekenhuizen een punt van zorg. Keer op keer blijkt het nog onvoldoende te worden gedaan door artsen en verpleegkundigen.

Auteur(s): Marion Verstraeten

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.