Skip to main content
main-content
Top

29-07-2011 | Nieuws

Verpleegkundige in Heerlen ontslagen vanwege stelen morfine

Een verpleegkundige van het Atriumziekenhuis in Heerlen is maandag op staande voet ontslagen, nadat zou zijn gebleken dat zij morfine voor eigen gebruik achterover drukte. Vrijdag werd een ex-medewerker gearresteerd voor diefstal van computerapparatuur ter waarde van �enkele tonnen', zo schrijft de Limburger.

Het Atriumziekenhuis in Heerlen benadrukt dat de twee diefstallen los van elkaar staan. Tegen de verpleegkundige die morfine stal, heeft het hospitaal aangifte van ‘verduistering van opiaten' gedaan. Ook vermoedt het ziekenhuis dat de vrouw gerommeld heeft met de administratie. In de Limburger bevestigt een woordvoerster van het ziekenhuis dat de morfinediefstal afgelopen zondag tijdens de dienst van de verpleegkundige aan het licht kwam.

Pillenuitgifte is aan strikte regels gebonden. De sleutel van de medicijnkast moet altijd weer ingeleverd worden bij de teamleider, inclusief volledige verantwoording. De zaak kwam aan het rollen toen een collega onregelmatigheden in de administratie ontdekte. De verpleegkundige is niet gearresteerd. Bij de vrouw zijn ook nog andere medicamenten aangetroffen. Uit onderzoek moet blijken of en hoe lang ze medicijnen uit de voorraad onttrok.

Het Atrium spreekt over een ‘pijnlijke zaak'. De medewerkster ‘met ruime ervaring' is volgens het ziekenhuis mede ontslagen "omdat door eigen gebruik van deze opiaten de veiligheid van de zorg in het geding was.” De man die vrijdag is gearresteerd, was al ontslagen door het ziekenhuis.

In Bijzijn 7-8 die aanstaande vrijdag verschijnt, staat een artikel over Diefstal in de zorg met onder andere een reactie van Hoffmann Bedrijfsrecherche.

Auteur(s): Margreeth Tepper

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.