Skip to main content
main-content

02-05-2017 | Verpleegkunde | Nieuws

Genomineerden Anna Reynvaanprijzen bekend

De negen genomineerden voor de Anna Reynvaanprijzen zijn bekend. De Praktijkprijs, de Wetenschapsprijs en de Studentenprijs hebben elk drie genomineerden. Voorafgaand aan de Anna Reynvaanlezing op donderdag 11 mei wordt bekend wie de prijswinnaars zijn.

Elk jaar organiseren AMC en VUmc in samenwerking met V&VN en Bijzijn XL de Anna Reynvaanlezing, een gratis toegankelijke lezing voor alle verpleegkundigen over de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Vast onderdeel van het programma is de uitreiking van de drie Anna Reynvaanprijzen.  De Wetenschapsprijs voor het beste artikel geschreven door een verpleegkundige, de Praktijkprijs voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren, en de Studentenprijs voor het beste artikel van hbo-v studenten over het thema van de Anna Reynvaanlezing.

'Nursing leadership'

Het thema is dit jaar transmurale zorg. Professor Mary Naylor van de University van Pennsylvania komt een lezing houden met als titel ‘An Odyssey of Nursing’s Leadership in Improving the Care of Older Adults’. Van de studenten die een artikel over dit onderwerp hebben geschreven zijn genomineerd Jessica den Heijer (Hogeschool Utrecht), Marissa Jaspers en Anouk d’Ancona (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) en Sara Soldan (Hogeschool van Amsterdam).

Praktijkprijs

Nancy Hendriks, Jet Timmerman en Julia Verkade (Pieter van Foreest) zijn genomineerd voor het project ‘Waardig verhuizen van thuis naar verpleegtehuis’, een project (en een handreiking) om de ’warme overdracht’ van de thuissituatie naar een verpleeghuis te realiseren. Karin Timm (Allerzorg) is genomineerd voor het project ‘Ziekenhuis op wielen’, over de inzet van de verpleegkundig specialist als zelfstandig behandelaar in de eerste lijn. Lilian Vloet (HAN) is genomineerd voor het project van het Lectoraat Acute Intensieve Zorg HAN en de beroepsvereniging van IC verpleegkundigen (V&VN IC) voor het ontwikkelen en implementeren van een verpleegkundige richtlijn ‘End-of-life care bij IC-patiënten, de verpleegkundige zorg’.

Wetenschapsprijs

In het voor de Wetenschapsprijs genomineerde artikel onderzocht Tamara Berends (Altrecht) terugval in ziekte van patiënten met anorexia nervosa. Het artikel van Erwin Ista (Erasmus Mc - Sophia Kinderziekenhuis) gaat over de preventie van infecties van centrale lijnen bij patiënten op de intensive care. Floortje Ploos van Amstel (Radboud Mc) publiceerde over de verbetering van het signaleren van borstkankerklachten aan de hand van de zogenaamde 'lastmeter'.

Op de dag van de Anna Reynvaanlezing presenteren de genomineerden hun project tijdens de Genomineerdenbijeenkomst. Voorafgaand aan de lezing door prof. Mary Naylor zal Carin Gaemers – met Hugo Borst auteur van het manifest ‘Scherp op ouderenzorg’ - bekend maken wie de prijswinnaars zijn. Opgeven voor de Anna Reynvaanlezing kan via deze pagina. De aanmeldlink voor de Genomineerdenbijeenkomst wordt binnenkort online geplaatst.

Lezing bijwonen? Meld je hier aan...

Onze productaanbevelingen

BSL Verpleegkundige Totaal

BSL Verpleegkundige Totaal bevat de juiste bouwstenen voor de ontwikkeling van de verpleegkundigen in uw organisatie. Dit complete pakket stelt verpleegkundigen en verzorgenden in staat om snel en makkelijk toegankelijk een antwoord te vinden op praktijkvragen, om hun kennis te toetsten of verdieping te zoeken bij al bestaande kennis.