Skip to main content
main-content
Top

29-04-2016 | Verpleegkunde | Nieuws

Genomineerden Anna Reynvaanprijzen bekend

Voor de Anna Reynvaanprijzen zijn vandaag de negen genomineerden bekend gemaakt. De Praktijkprijs, de Wetenschapsprijs en de Studentenprijs hebben elk drie genomineerden. Voorafgaand aan de Anna Reynvaanlezing op donderdag 26 mei wordt bekend wie de prijswinnaars zijn.

Elk jaar organiseren AMC en VUmc in samenwerking met V&VN en Bijzijn XL de Anna Reynvaanlezing, een gratis toegankelijke lezing voor alle verpleegkundigen over de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Vast onderdeel van het programma is de uitreiking van de drie Anna Reynvaanprijzen.  De Wetenschapsprijs voor het beste artikel geschreven door een verpleegkundige, de Praktijkprijs voor het beste verpleegkundige initiatief om de patiëntenzorg te verbeteren, en de Studentenprijs voor het beste artikel van hbo-v studenten over het thema van de Anna Reynvaanlezing.

ICt en Patiëntveiligheid

Het thema van de lezing is dit jaar ICT en patiëntveiligheid. Van de studenten die een artikel over dit onderwerp hebben geschreven zijn genomineerd Roni van Buuren (Hogeschool Utrecht), Rosanne Haring (Hogeschool van Amsterdam) en Nathan Worms (Hogeschool van Amsterdam).

Praktijkprijs

Margo Jansen (AMC)  is genomineerd voor de Praktijkprijs met het project ‘Ouders bij de visite’. Op de afdeling Chirurgie-Zuigelingen van het Emma Kinderziekenhuis is het initiatief genomen om ouders een actieve rol te geven in de zorg, door hen als partner deel te laten nemen in de dagelijkse visite.

Ans Rensen (Hogeschool Arnhem Nijmegen) is genomineerd voor het project  waarbij de ziekenhuizen Gelderse Vallei en Rijnstate in samenwerking met het Lectoraat Acute Intensieve Zorg van de HAN kwetsbare ouderen en hun naasten beter betrekken bij de besluitvorming over opname en behandeling op de IC.

Renske Karens (Ziekenhuis Gelderse Vallei) is genomineerd voor ‘Frodio’, het project op de afdeling nefrologie en cardiologie, waarbij verpleegkundigen een ijslolly hebben ontwikkeld voor patiënten met een vochtbeperking.

Wetenschapsprijs

Het voor de Wetenschapsprijs genomineerde artikel van Annelies Wassenaar (Radboud umc) gaat over de vervolmaking van een instrument voor de vroegtijdige herkenning van delirium bij patiënten op de intensive care.

Het onderzoek van Ingrid Staal (GGD Zeeland) was gericht op de vroege opsporing van opvoedings- en opgroeiproblemen in het kader de jeugdgezondheidszorg.

Nienke van der Voort (Hogeschool Inholland) ten slotte ontwierp een Collaborative Care programma voor patiënten met een bipolaire stoornis en onderzocht de effectiviteit in een Randomized Controlled Trial. Het programma, bestaande uit systematische samenwerking met vooral patiënt en naaste, de verpleegkundige als care-manager, en methodische inzet van zelfmanagement-interventies, bleek effectief.

Genomineerdenbijeenkomst

Op de dag van de Anna Reynvaanlezing presenteren de genomineerden hun project tijdens de Genomineerdenbijeenkomst.  Voorafgaand aan de lezing door prof. Heimar de Fátima Marin zal bekend gemaakt worden wie de prijswinnaars zijn.

 

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

BSL Academy hbo-V

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Beeldrechten