Skip to main content
Top

12-12-2014 | Nieuws

Van Meeteren wordt directeur LSH

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Per 1 februari wordt Nico van Meeteren directeur van Stichting LSH en secretaris van het Topteam LSH. Van Meeteren gaat Frans van den Boom opvolgen.

Dit maakte Rob van Leen, boegbeeld en voorzitter van het topteam en regiegroep van de Topsector Life Sciences & Health (LSH) bekend.

 

Innovatiedirecteur
Bij het UMC Utrecht initieerde Van Meeteren achttien jaar lang producten- en diensteninnovaties voor fysiotherapie en revalidatie. Daarna was hij innovatiedirecteur bij TNO. Vanaf 2008 vervulde hij leidinggevende functies in nationale en internationale gremia. Hij startte de publiek-private samenwerking ten behoeve van gezondheidsbevordering in proeftuinen en regio’s als ‘Vitaal Vechtdal’ en ‘Economie071’.

 

Kwetsbare patiënten
In 2009 kreeg hij de Parel van ZonMw voor een innovatie genaamd ‘Better in, Better out’. Deze toepassing, die inmiddels wereldwijd geëxporteerd wordt vanuit zijn deeltijd leerstoel aan de Universiteit Maastricht, biedt pre- en postoperatieve maatregelen voor kwetsbare patiënten.

 

Bron: Skipr.nl

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.