Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2011 | Redactioneel | Uitgave 4/2011

TPO - De Praktijk 4/2011

Vakmanschap is meesterschap

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2011
Auteur:
Charlotte Dorren
Het begrip zelfmanagement verspreidt zich als een soort virus en dat is niet voor niets. Dankzijti zelfmanagement kunnen patiënten een (chronische) aandoening beter inpassen in hun eigen leven en het maakt ze minder afhankelijk van de zorgverlening. Je zou zelfmanagement kunnen definiëren als weten wat een ziekte inhoudt, wat de consequenties zijn, hierin keuzes kunnen maken, actief participeren in de eigen behandeling en weten waar je de juiste zorg haalt. De patiënt krijgt de mogelijkheid om de regie te nemen, uitgaande van eigen vermogens en valkuilen en hij blijft ‘eerstverantwoordelijke’ voor zijn behandeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2011

TPO - De Praktijk 4/2011 Naar de uitgave

Lezen/kijken/zoeken

Geweldloos weerbaar worden