Skip to main content
main-content
Top

17-08-2015 | Nieuws

V&VN: Schors foute zorgverlener in belang van collega's

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Een zorgverlener die ernstig in de fout is gegaan, moet geschorst kunnen worden tot aan het moment dat de tuchtrechter een uitspraak heeft gedaan over de zaak. Nu werken zorgverleners soms door terwijl de tuchtzaak tegen hen loopt. Dit is slecht voor het vertrouwen van patiënten in de gezondheidszorg. Francis Bolle, lobbyist V&VN, heeft dit gezegd in een interview met De Monitor, een onderzoeksjournalistiek-programma van de NCRV.

V&VN heeft zich onlangs eerder over dit onderwerp uitgesproken, toen hoogleraar gezondheidsrecht Johan Legemaate de discussie hervatte over de mogelijkheid om tot schorsing over te gaan.

Collega's

Volgens V&VN-medewerker Francis Bolle zijn alle verpleegkundigen en verzorgenden die hun vak wel naar behoren uitoefenen ermee gebaat als disfunctionerende collega's geschorst worden. "De achterban van V&VN bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden die professioneel handelen, die hun vak deskundig, zorgvuldig en naar behoren uitvoeren. En zij hebben er last van als er collega's zijn die zich niet zo gedragen."

Bron: V&VN

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.