Skip to main content
main-content
Top

24-03-2015 | Nieuws

Ondersteunen van zelfmanagement - kennistoets

Volgens de nieuwe beroepsprofielen is het ondersteunen van zelfmanagement een belangrijke taak van verpleegkundige zorgprofessionals. Als zorgverlener, samenwerkingspartner en gezondheidsbevorderaar moet de verpleegkundige competent zijn om zelfmanagement van patiënten te ondersteunen.

Wat de verpleegkundige hiervoor moet kunnen is tot nu toe nog niet concreet beschreven. In dit artikel wordt de totstandkoming beschreven van een set van competenties die essentieel is voor de ondersteuning van zelfmanagement aan mensen met een chronische aandoening. 

De online kennistoets Ondersteunen van zelfmanagement gaat over onder meer de definitie van zelfmanagement, de methode van het onderzoek naar de competenties en over de competenties zelf die verpleegkundigen en verzorgenden moeten hebben om zelfmanagement te kunnen ondersteunen.

Het bij de toets behorende artikel is verschenen in Bijzijn XL nr. 3 (2015). Accreditatie is aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V.

Aantal punten: 2.

 Klik hier voor de toets

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.