Skip to main content
main-content
Top

08-05-2011 | Nieuws

Tentoonstelling Opblaasbare Dikke Darm

In Tiel is tot en met 9 mei de Opblaasbare Dikke Darm te zien in ziekenhuis Rivierenland. Een initiatief van de Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met artsen- en pati�ntenorganisaties.

Darmkanker is een ziekte die binnen de taboesfeer valt; mensen vinden het lastig om over de stoelgang te praten en zeker als ze er problemen mee hebben. Door middel van de Opblaasbare Darm wil de stichting bezoekers van de tentoonstelling informeren over verschillende darmklachten, in de hoop dat mensen sneller met hun klachten naar de dokter zullen gaan.

Dit jaar reist de Opblaasbare Darm door Nederland. Tot met 9 mei is de Opblaasbare Darm (2,5m hoog, 7m en 3,5m breed) bewonderen in het Ziekenhuis Rivierenland Tiel. Zowel binnenin als aan de buitenkant van de Opblaasbare Darm zijn er levensgrote illustraties te zien zijn van bijvoorbeeld darmkanker, ziekte van Crohn, poliepen en andere ziektes van de darm.

Auteur(s): Margreeth Tepper

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.