Skip to main content
Top

07-03-2018 | Tandheelkunde | Nieuws

Tandarts moet ex-cliënt 30 mille betalen 

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Afgebroken tanden, foute vullingen, ernstig achterstallig onderhoud: zo zag het gebit eruit van een nu 39-jarige man uit Drenthe. Hij had er negen jaar ‘behandeling’ bij zijn vaste tandarts opzitten, toen hij na aanhoudende ellende in zijn mond toch maar eens een andere probeerde. Die constateerde tal van gebreken. De oude tandarts moet zijn ex-cliënt nu 30.000 euro smartengeld en schadevergoeding betalen. 


“Alsof u tien jaar niet naar de tandarts bent geweest”, concludeerde zijn nieuwe tandarts al bij het eerste bezoek. Maar dat was de Drent wel degelijk, braaf elk half jaar zelfs, bij een tandartspraktijk in buurprovincie Overijssel. Daar waren in negen jaar tijd ook wel wat reparaties verricht, maar die moesten allemaal opnieuw worden gedaan. Zes elementen moesten worden getrokken omdat ze niet meer te redden waren. In totaal kwamen er vijftien herstelbehandelingen aan te pas om het gebit weer enigszins in goede staat te krijgen. De zes verwijderde elementen missen echter nog steeds, en daardoor ondervindt de man nog dagelijks hinder. 

Omdat hij bij zijn oude tandarts inmiddels negen jaar van helse pijnen, chronische ontstekingen en gaten in zijn mond achter de rug had, stapte hij vorig jaar naar Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht om schadevergoeding en smartengeld te eisen. De oude tandartspraktijk reageerde volgens meneer ‘geschokt’ op de beweringen van zijn nieuwe tandarts, maar begreep wel dat hun ex-patiënt schadeloos gesteld wilde worden. Toen er echter niet werd gereageerd op de eerste begroting, klopte meneer ook nog aan bij de Centrale Klachten Commissie van de Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde. Die verklaarde zijn klachten gegrond. 

De oude tandartspraktijk heeft inmiddels, na tussenkomst van letselschadekantoor JBL&G, in totaal 20.000 euro aan behandelkosten en schadevergoeding en nog eens 10 mille aan smartengeld betaald. De tandarts die de Drent er had, werkt nog steeds in de praktijk. 

Bron:  Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht (JBL&G)

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail