Skip to main content
main-content
Top

26-05-2016 | Tandheelkunde | Nieuws

Consumentenbond: Tandarts doet zich vaak voor als orthodontist

Veel tandartsen in Nederland doen zich voor als orthodontist terwijl ze dit niet zijn. Dat maakt de Consumentenbond woensdag bekend op basis van eigen onderzoek.

De organisatie onderzocht 150 praktijken die beugelbehandelingen doen. Daarvan blijken 64 het niet zo nauw te nemen met de regels of 'creatieve titels' te hanteren. "Tientallen tandartsen doen alsof ze specialist zijn. Ze zeggen een 'afgeronde orthodontie-opleiding' of 'verregaande specialisatie' gevolgd te hebben, maar het zijn tandartsen die in Nederland niet als specialist in de boeken staan", zegt Bart Combée, directeur bij de Consumentenbond.

Volgens hem moeten tandartsen die beugelbehandelingen uitvoeren duidelijk maken aan patiënten dat zij geen orthodontist zijn. Zij  mogen zich alleen orthodontist noemen als zij zich na hun basisopleiding vier jaar specialiseerden aan een erkende universiteit. (ANP)

Bron: Skipr.nl

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.