Skip to main content
main-content
Top

02-12-2013 | Nieuws

Tandartsverzekering dekt ook goedkope tandarts in buitenland

De meeste tandartsverzekeringen dekken ook behandelingen van tandartsen in het buitenland. De tarieven van tandartsen in het buitenland zijn veel lager dan de tarieven in ons land.

Een wortelkanaalbehandeling kost in Nederland al gauw € 375,- terwijl een tandheelkundige kliniek in Spanje, Turkije of Griekenland minder dan € 250 berekent. De meeste tandartsverzekeringen hebben dezelfde dekking dan voor een behandeling door een tandarts in Nederland.

Ook hebben steeds meer mensen interesse om een tandarts in het buitenland te bezoeken, zegt 123tandarts.nl. Dat concluderen zij uit de bezoekersaantallen van hun website. Webpagina’s over tandartsen in Spanje, Turkije en Griekenland worden steeds vaker bezocht. Ook worden via hun website steeds meer afspraken gepland om naar de tandarts in het buitenland te gaan.

123tandarts.nl: “Een kroon van porselein kost in Nederland al met al ongeveer € 600. De kosten van eenzelfde kroon zijn in Spanje, Turkije of Griekenland minder dan € 270,-. Bij buitenlandse tandheelkundige klinieken is het soms mogelijk om bij grote behandelingen forse kortingen te bedingen. Als dan blijkt dat de tandartsverzekering ook nog de kosten van de tandarts in het buitenland dekt, dan wordt een buitenlandse behandeling helemaal aantrekkelijk."

Wel raadt 123tandarts aan om referenties van de tandarts in het buitenland te controleren.

Auteur(s): Margreeth Tepper - Foto Klaus Rose, bildjournalist

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.