Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2020 | proefschriftbespreking | Uitgave 6-7/2020

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6-7/2020

Tailored work-related support for patients with gastrointestinal cancer

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 6-7/2020
Auteur:
Desiree Dona
Zaman heeft met haar proefschrift gedegen onderzoek gedaan naar de ontwikkeling en evaluatie van een op maat gemaakte, werkgerelateerde interventie bij patiënten met in opzet curatief behandelbare gastro-intestinale (GI) kanker met een betaalde baan. Uit haar onderzoek komt naar voren dat een bedrijfsartsconsultent oncologie (BACO) een belangrijke bijdrage kan leveren aan het terugdringen van beperkingen voor het werk en van het aantal dagen ziekteverlof. Het proefschrift is opgebouwd uit twee delen. Het eerste deel beschrijft de ontwikkeling van een interventie gericht op werkgerelateerde ondersteuning op maat. Het tweede deel betreft onderzoek naar het proces en de effectiviteit van de interventie. Doel van de interventie was patiënten op maat te ondersteunen bij werkgerelateerde problemen volgens het stepped care-principe. Hierbij werden zij op basis van een beslisschema verwezen naar een type interventie: (1) milde werkgerelateerde problemen; ondersteuning door een oncologie verpleegkundige; (2) ernstige werkgerelateerde problemen; ondersteuning door een BACO en (3) complexe werkgerelateerde problemen, ondersteuning door een multidisciplinair team. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6-7/2020

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6-7/2020 Naar de uitgave

van de verenigingen

van de verenigingen

uitspraken tuchtcollege

Verslaving past de dokter niet