Skip to main content
main-content
Top

01-07-2015 | Nieuws

Nieuwe directeur voor V&VN

Sonja Kersten nieuwe directeur V&VN Skipr Redactie 30 juni 2015 0 reacties Sonja Kersten wordt per 1 oktober de nieuwe directeur van V&VN, de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden. Dat is door bestuursvoorzitter Henk Bakker bekendgemaakt.

Kersten volgt Helma Zijlstra op die met vroegpensioen gaat. Momenteel is Kersten (41) directeur Oncologische zorg bij IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland), het kennis- en kwaliteitsinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg. Vanaf 2001 heeft zij verschillende functies uitgeoefend bij IKNL en zijn rechtsvoorganger de Vereniging Integrale Kankercentra (VIKC), onder meer als hoofd richtlijnen en directeur Kennis en Kwaliteit.

Ambitieus

Dat V&VN een ambitieuze organisatie is, was een van de redenen voor Kersten om er aan de slag te gaan. "V&VN is ambitieus, dat blijkt uit alles. En V&VN groeit hard, er zijn al 65 duizend leden. Op naar de 100 duizend! De missie om het vak op het hoogste niveau en met passie en trots uit te oefenen spreekt mij erg aan. Ik zal de stem van verpleegkundigen en verzorgenden laten horen in zowel de cure als de care." Henk Bakker, bestuursvoorzitter V&VN zegt erg blij te zijn met de komst van Kersten. "Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat zij de komende jaren zal voortbouwen aan een krachtige beroepsvereniging en de verdere versterking van de positie van verpleegkundigen en verzorgenden in de zorg."

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.