Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2016 | Sociale dimensies van ‘sociaal’ werk | Uitgave 4/2016

Vakblad Sociaal Werk 4/2016

‘Sociaal’ werk?

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 4/2016
Auteurs:
Marc Hoijtink, Marcel Spierts
Belangrijke opmerkingen
Marc Hoijtink is als promotieonderzoeker verbonden aan het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI) van de Hogeschool van Amsterdam. Als docent is hij werkzaam aan de master social work aan dezelfde Hogeschool. Marcel Spierts is zelfstandig onderzoeker en publicist op het gebied van sociaal werk, educatie en cultuur. In 2014 promoveerde hij op De stille krachten van de verzorgingsstaat. Geschiedenis en toekomst van sociaal-culturele professionals.
Dit artikel is gebaseerd op het hoofdstuk ‘Sociale dimensies van sociaal werk’ van Marc Hoijtink en Marcel Spierts dat in 2017 verschijnt in het boek De brede basis van sociaal werk. Grondslagen, methoden en praktijken, (Uitgeverij, Countinho), onder redactie van Lia van Doorn, Marc Hoijtink, Ed de Jonge, Margo Scholte, Marcel Spierts en Ard Sprinkhuizen.

Samenvatting

Waarom praten we eigenlijk over ‘sociaal’ werk? Wat verbindt maatschappelijk werkers, jongerenwerkers, jeugdzorgprofessionals en opbouwwerkers met elkaar? Zowel in de praktijken van sociaal werk als in boeken en artikelen over sociaal werk blijft de betekenis van de term ‘sociaal’ vaak impliciet. In dit artikel verkennen Marc Hoijtink en Marcel Spierts verschillende dimensies van het ‘sociale’ van sociaal werk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2016

Vakblad Sociaal Werk 4/2016 Naar de uitgave

Nora el Abdouni is ambassadeur van het sociaal werk

‘Ons werk moet zichtbaarder worden’

BookReview

Boeken

Beeld van een verandering in het hogere sociale onderwijs

Ruimte voor persoonlijke profilering