Skip to main content
Top

2024 | OriginalPaper | Hoofdstuk

9. Smaak- en reukverandering

Auteurs : J.J.M. van Meel, Drs. J.E. van der Esch

Gepubliceerd in: Klachten na kanker

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Verandering van smaak en reuk treedt vaak op na operatie, bestraling of chemotherapie bij kanker in de mondholte. Niet zelden zijn deze veranderingen blijvend. Ze kunnen klachten geven van pijn en hinder, leiden tot onvolwaardige voeding en het sociale leven beïnvloeden. Een realistische en praktische benadering wordt bepleit. Hier is een belangrijke rol weggelegd voor de diëtist.
Literatuur
Deze inhoud is alleen zichtbaar als je bent ingelogd en de juiste rechten hebt.
Metagegevens
Titel
Smaak- en reukverandering
Auteurs
J.J.M. van Meel
Drs. J.E. van der Esch
Copyright
2024
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-3023-2_9