SEH-verpleegkundige Joop Breuer krijgt internationale erkenning | mijn-bsl Skip to main content
Top

08-12-2015 | Nieuws

SEH-verpleegkundige Joop Breuer krijgt internationale erkenning

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

De Amerikaanse beroepsvereniging voor Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen, (ENA, Emergency Nurses Association) heeft Joop Breuer benoemd tot Fellow van de Academy of Emergency Nursing (AEN). In Orlando kreeg hij de onderscheiding voor zijn ’langdurige inzet’ voor de Amerikaanse beroepsvereniging ENA voor SEH-verpleegkundigen.

Sinds 2005 zijn inmiddels 120 verpleegkundigen benoemd tot Fellow van de ENA: 117 uit de VS, één uit Canada en Australië en nu dus ook één uit Nederland. Joop Breuer is werkzaam bij het LUMC in Leiden.

Eer

‘Ik vind het allereerst een enorme eer om deze benoeming gekregen te hebben’, vertelt hij desgevraagd. ‘Ik ken een aantal mensen die in het verleden benoemd zijn tot Fellow, en dit zijn die verpleegkundigen die ik beroepsmatig enorme voorbeelden vind, vanwege hun passie, inzet voor en betrokkenheid bij de beroepsgroep. En natuurlijk ben ik trots om de eerste Europese verpleegkundige te zijn die deze eer ten deel valt.’

Breuer droeg in Nederland bij aan de ontwikkeling en implementatie van triage op de spoedeisende hulp en is nog steeds actief betrokken bij de TNCC-cursus, een bijscholingscursus vanuit Amerika voor SEH-verpleegkundigen. Ook is hij lid van de opleidingscommissie spoedeisende hulp van het CZO en publiceerde hij een aantal artikelen in het Journal of Emergency Nursing. Daarnaast is hij lid van de internationale adviesraad van de ENA.

Dromen

Breuer blijft zich actief inzetten voor zijn verpleegkundig specialisme. Dromen heeft hij ook: ‘Ik zou zo graag zien dat verpleegkundig Nederland meer aan onderzoek op ons eigen beroepsterrein zou gaan doen. Als je in het buitenland ziet hoeveel kwalitatief hoogstaand verpleegkundig onderzoek er verricht wordt, dan lijkt het me sterk dat we dit in Nederland niet zouden kunnen doen. Voor de SEH-verpleegkundigen zou ik graag zien dat ze, nóg meer dan nu al vaak gebeurt, hun eigen positie krijgen binnen dit vakgebied als professionals.’

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.