Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Denkbeeld 5/2007

01-10-2007 | Article

Scholing en informatie in Nederland en Vlaanderen

Auteurs: Jeannette Pols, Patrick Verhaest

Gepubliceerd in: DementieVisie | Uitgave 5/2007

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Regelmatig wegen en een prettige sfeer rond de maaltijden zijn belangrijke factoren om ondervoeding te voorkomen en te verminderen. Dit blijkt uit de resultaten van het verbetertraject Eten en Drinken van Zorg voor Beter. In het kader van dit project werkten zestig verpleeg- en verzorgingshuizen aan een betere kwaliteit van zorg door de ambiance rond de maaltijden te verbeteren en meer rekening te houden met de wensen van de bewoners. Hierdoor blijken bewoners vaak beter te gaan eten. Door hen regelmatig te wegen kan er bovendien sneller worden ingegrepen.
Metagegevens
Titel
Scholing en informatie in Nederland en Vlaanderen
Auteurs
Jeannette Pols
Patrick Verhaest
Publicatiedatum
01-10-2007
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
DementieVisie / Uitgave 5/2007
Print ISSN: 2950-2713
Elektronisch ISSN: 2950-2721
DOI
https://doi.org/10.1007/BF03059425

Andere artikelen Uitgave 5/2007

Denkbeeld 5/2007 Naar de uitgave