Skip to main content
main-content
Top

20-11-2014 | Nieuws

Samenwerking THIM en Bohn Stafleu van Loghum online scholingsprogramma

THIM, de internationale hogeschool voor fysiotherapie, en Bohn Stafleu van Loghum (BSL), uitgeverij binnen de gezondheidszorg, zijn een samenwerkingsverband aangegaan voor het gebruik van online leermiddelen voor alle studenten van THIM.

De elektronische leeromgeving van THIM geeft online toegang tot de actuele BSL-collectie studiemiddelen voor het fysiotherapie-onderwijs. Studenten beschikken hiermee in één keer over alle bouwstenen om gericht en succesvol te kunnen studeren. BSL Academy Fysiotherapie biedt online toegang tot e-boeken, video´s, e-learning modules en toetsen.

 

Online studeren voor alle studenten

Jeroen van der Laan, directeur THIM: “Afgelopen voorjaar hebben wij een eerste pilot gedraaid met de BSL Academy Fysiotherapie om te onderzoeken of het gebruik van online leermiddelen in de klas succesvol toegepast kon worden in combinatie met de lessen. Deze pilot is zeer succesvol verlopen. Wij hebben daarom besloten om dit studiejaar voor alle studenten de BSL Academy Fysiotherapie als studiemateriaal voor te schrijven. De lesstof is altijd actueel en in lijn met de laatste ontwikkelingen in het vak fysiotherapie.”

Van der Laan vervolgt: “De koppeling met onze elektronische leeromgeving biedt onze docenten de mogelijkheid om vanuit de Academy eenvoudig hyperlinks aan te maken. Deze kunnen gemakkelijk in de elektronische leeromgeving geplaatst worden zodat studenten gericht kunnen studeren. Gebruikersstatistieken over overgelopen maanden laten zien dat studenten de BSL Academy Fysiotherapie intensief gebruiken.”

 

Makkelijk zoeken en vinden door up-to-date content

De combinatie van de didactische, inhoudelijke kennis van de docenten en de continu ge-update online leerstof van de BSL Academy Fysiotherapie, creëert een meerwaarde voor zowel docenten alsook studenten, volgens Yvonne Campfens, directeur BSL. “We merken dat de toegevoegde waarde van online studeren voor de studenten vooral zit in het gemakkelijk online kunnen zoeken en vinden van niet alleen voorgeschreven materiaal, maar ook van relevant en betrouwbaar additioneel verdiepingsmateriaal. Online lesmateriaal kan eenvoudig volledig geïntegreerd worden in de elektronische leeromgeving van onderwijsinstellingen, waardoor ook gericht navigatie naar specifieke bronnen kan worden geboden. De inrichting bij THIM is daar een mooi voorbeeld van.”

 

Over Springer Media

Springer Media (www.springermedia.nl) is een dynamisch mediabedrijf dat zich richt op de Nederlandse gezondheidszorg en kent een lange historie als medische uitgeverij. Met het sterke merk Bohn Stafleu van Loghum (www.bsl.nl), biedt Springer Media professionele en vakinformatie tijdens opleiding, beroepsuitoefening en praktijkvoering. Springer Media richt zich op studenten, zorgprofessionals, zorgbestuurders. Op mondiaal niveau maakt Springer Media deel uit van Springer Science+Business Media (www.springer.com), een leidende wereldwijde uitgeverij in wetenschap, technologie en geneeskunde en de grootste uitgever voor professionals in het Duitstalige gebied.

Tip

Ook voor de praktiserend fysiotherapeut is er een BSL-module waarmee uw vakinformatie en nascholing in één keer is geregeld! BSL Fysiotherapeut Totaal biedt (online) toegang tot boeken, geaccrediteerde web-tv-uitzendingen, geaccrediteerde e-learning modules, video’s, gratis congres Evidence based diagnostiek van het bewegingsapparaat en nieuws.
Nog geen abonnee? Ga voor meer informatie naar BSL Fysiotherapeut Totaal en neem een abonnement of een gratis proefabonnement.

 

Najaarsactie BSL Fysiotherapeut Totaal

Bij een 2-jarig abonnement op BSL Fysiotherapeut Totaal krijgt u een e-reader GRATIS. De actie start 20 november en eindigt op 31 december.

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.