Skip to main content
main-content

28-02-2017 | Psychologie | Nieuws

2 ton boete voor Groningse tandartspraktijk

Een tandartspraktijk in Groningen moet een forse boete betalen omdat zij ten onrechte patiënten toeslagen liet betalen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een boete opgelegd van 200.000 euro voor de wanpraktijken, maakte de organisatie vorige week bekend.

Patiënten betaalden minimaal 200 euro extra voor het plaatsen van een kroon. De toeslag werd geboekt onder de noemer 'toeslag kwaliteit' of 'cosmetische behandeling' en kreeg op de rekening de niet bestaande code K30 mee. In totaal hebben volgens de NZa ruim driehonderd patiënten deze vergoeding betaald, waarbij een aantal van hen zelfs meerdere malen.

De NZa heeft eerder gewaarschuwd dat mondzorgpraktijken mogelijk onterecht een toeslag in rekening brengen. In Nederland is wettelijk vastgesteld wat mondzorgverleners in rekening mogen brengen en wat (een onderdeel van) een behandeling maximaal mag kosten. (ANP)

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.