Skip to main content
Top

28-02-2017 | Psychologie | Nieuws

2 ton boete voor Groningse tandartspraktijk

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Een tandartspraktijk in Groningen moet een forse boete betalen omdat zij ten onrechte patiënten toeslagen liet betalen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een boete opgelegd van 200.000 euro voor de wanpraktijken, maakte de organisatie vorige week bekend.

Patiënten betaalden minimaal 200 euro extra voor het plaatsen van een kroon. De toeslag werd geboekt onder de noemer 'toeslag kwaliteit' of 'cosmetische behandeling' en kreeg op de rekening de niet bestaande code K30 mee. In totaal hebben volgens de NZa ruim driehonderd patiënten deze vergoeding betaald, waarbij een aantal van hen zelfs meerdere malen.

De NZa heeft eerder gewaarschuwd dat mondzorgpraktijken mogelijk onterecht een toeslag in rekening brengen. In Nederland is wettelijk vastgesteld wat mondzorgverleners in rekening mogen brengen en wat (een onderdeel van) een behandeling maximaal mag kosten. (ANP)

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.