Skip to main content
main-content
Top

06-10-2011 | Nieuws

Praktijkondersteuners gaan vandaag ook staken

Praktijkverpleegkundigen en -ondersteuners gaan vandaag ook staken, samen met de huisartsen. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO) bekend gemaakt.

De aanleiding voor de staking is de aangekondigde bezuinigingen van het kabinet op de huisartsenzorg van 132 miljoen euro. Naast huisartsen en praktijkondersteuners doen ook huisartsen in opleiding en doktersassistenten aan de staking mee.

Initiatiefnemer is de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), die de bezuinigingen verbijsterend noemt. Volgens de beroepsvereniging voorkomt een sterke eerste lijn juist hoge kosten en budgetoverschrijdingen in de tweede lijn. Volgens de LHV hebben 1000 praktijkondersteuners zich aangemeld voor de landelijke manifestatie huisartsenzorg, die vandaag gehouden wordt in de RAI in Amsterdam.

Nederland telt ongeveer 8000 huisartsen en de LHV verwacht donderdag een opkomst van 5000 huisartsen en 2000 doktersassistenten. De meeste patiënten zijn volgens de beroepsvereniging op de hoogte gebracht van de zondagdienst. De manifestatie wordt ondersteund door V&VN Praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners.

Auteur(s): Marion Verstraeten

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.