Skip to main content
main-content

30-01-2017 | Podotherapie | Nieuws

Toegevoegd in Mijn BSL Podotherapeut Totaal: Forensic Podiatry

In Nederland maakt de recherche nauwelijks gebruik van podotherapeuten bij het achterhalen van daders van misdrijven aan de hand van voetafdrukken, schoenanalyses of ganganalyses. In Engeland is dat anders. Daar is een speciale opleiding voor Forensic Podiatry. Experts Wesley Vernon en John DiMaggio geven in hun boek Forensic Podiatry inzicht in deze discipline. Het boek bestaat uit vier delen. 

In deel I bespreken de auteurs algemene forensische aspecten op de plaats delict, taken van het onderzoekslaboratorium, algemene principes van de forensische podotherapie en verschillende aspecten van de menselijke identificatie. 

Deel 2 gaat dieper in op specifieke aspecten binnen de forensische podotherapie, zoals fotografische technieken, identificatie van voetafdrukken, schoenonderzoek, identificatie van personen bij grote rampen aan de hand van voetoverblijfselen en podotherapeutische statussen. 

Casestudies uit het Verenigd Koninkrijk en Amerika komen aan bod in deel 3. 

Tot slot bespreken de auteurs in deel 4 de standaarden en protocollen aan de hand waarvan de forensische podotherapeut dient te werken.

Onze productaanbevelingen

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.