Skip to main content
main-content
Top

30-05-2018 | Podotherapie | Nieuws

Schoenen of inlegzolen kopen? FitStation zal consumentbeleving op z'n kop zetten

HP Inc heeft FitStation ontwikkeld dat het mogelijk maakt speciaal ontworpen en geïndividualiseerde schoenen te leveren. Dit nieuwe platform is een innovatief hardware- en softwareplatform dat 3D-scans van voet-, voetdrukmetingen en ganganalyse vastlegt om een ​​uniek digitaal profiel van elke voet te creëren. Het is, volgens het bedrijf, de eerste end-to-end-oplossing ter wereld die individuele standaard schoen- en binnenzoolaanbevelingen, 3D-geprinte inlegzolen en geïndividualiseerde aangepaste schoenen biedt.

New Content Item © HP inc

'Ontwrichtende platform'
"FitStation is een echt ontwrichtend platform dat het leven van mensen verbetert en de manier verandert waarop mensen schoeisel en inlegzolen kopen", zegt Louis Kim, Global Head of Immersive Computing, Personal Systems, HP Inc. "We zijn de winkelervaring van schoenen opnieuw aan het uitvinden, een niveau van maatwerk en personalisatie dat nog nooit eerder werd waargenomen. We voegen de mogelijkheden van HP toe aan 3D-scannen en 3D-printen om deze Blended Reality-visie tot leven te brengen en werken samen met toonaangevende partners in de schoenenindustrie om dit revolutionaire platform te ontwikkelen. "

Samenwerking
Voor het platform werkt HP Inc samen met Superfeet, de marktleider in innovatieve, over-the-counter inlegzolen. De fabrikant gebruikt het platform als pilot in de 4.000 winkellocaties waar ze aanwezig zijn.  Ook Steitz Secura, de specialist voor veiligheidsschoenen vervaardigd in Duitsland, zal FitStation gebruiken om te helpen bij zijn focus op comfort, preventieve gezondheid en veiligheid. "Deze innovatiecampagne voor schoenen tilt ons naar de technologische voorhoede van de industrie", zegt Michael Huth, CEO van Steitz Secura. "Het concept van op maat gemaakte veiligheidsschoenen is een echte wereldinnovatie en zal de maatstaf zijn voor de toekomst."

Keuzeopties
Met het digitale voetscanplatform kunnen klanten een profiel maken, kiezen voor gepersonaliseerde standaard inlegzolen en schoenaanbevelingen, volledig op maat gemaakte 3D-geprinte inlegzolen, of hun eigen paar echt geïndividualiseerde aangepaste schoenen ontwerpen. Deze unieke oplossing analyseert elke voet met behulp van een combinatie van 3D-scanning en drukplaattechnologie om een ​​complete dynamische loopanalyse voor het individu te leveren. FitStation analyseert de gegevens en produceert gegevens voor aangepaste schoenen met polyurethaan geïnjecteerde tussenzolen, die in dichtheid variëren op basis van de behoeften van de klant.

Revolutie
Consumenten zijn niet de enigen die hiervan zullen profiteren. Deze nieuwe technologie heeft het potentieel om de schoenenindustrie te revolutioneren door de gebruikelijke supply chain te verstoren. FitStation maakt lokale tijdige productie mogelijk, waardoor detailhandelaren producten kunnen verkopen die ze niet in voorraad hoeven te houden. Met FitStation kunnen detailhandelaren anticiperen op minder productrendementen door klanten juiste passende schoenen te bieden, gebaseerd op comfort en functionaliteit.

Bron: Persbericht HP Inc

Onze productaanbevelingen

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Beeldrechten