Skip to main content
Top

11-02-2020 | Podotherapie | Nieuws

Online kinderschoenadvies in Verenigd Koninkrijk moet beter

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Ouders kopen steeds vaker online schoenen voor hun kinderen.  Ze baseren hun schoenkeuze daarom niet meer op maatnames die worden gedaan in een schoenenwinkel maar op basis van online verstrekte tools en adviezen. Daarin valt nog veel te verbeteren, zo blijkt uit onderzoek in Engeland.

De onderzoekers van deze studie wilden graag inzicht krijgen in de beschikbare web-based bronnen voor maatname en pasvorm van kinderschoenen. De onderzoekers hebben gelet op advies voor kinderschoenen voor kinderen tot 12 jaar met speciale aandacht voor leesbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit.

Betrouwbaar?

Op basis van een online onderzoek zijn 15 bronnen geïncludeerd in deze studie. Deze zijn beoordeeld door 4 verschillende experts. Het grootste deel van deze bronnen is afkomstig van commerciële bedrijven, aangezien deze bovenaan verschijnen in de verschillende zoekmachines. De onderzoekers concludeerden dat de kwaliteit en bruikbaarheid van de geïncludeerde bronnen van matige of lage kwaliteit was. De leesbaarheid was passend, maar de inhoud en gebruikte termen waren inconsistent. Verschillende methodes werden gehanteerd om de voetmaat te meten. Deze metingen worden uitgevoerd door de ouders, die hier niet voor zijn getraind en mogelijk de informatie onjuist interpreteren. De geïncludeerde online bronnen waren beperkt van meerwaarde bij het bieden van ondersteuning van de ouders in het maken van een schoenkeuze voor hun kinderen.

Conclusies

Deze studie maakt inzichtelijk dat kinderschoenen steeds vaker worden aangeschaft op basis van een online advies. De beschikbare informatie via de meest gebruikte zoekmachines is van beperkte kwaliteit en biedt beperkte ondersteuning. De auteurs concluderen dat verbeteringen in deze informatievoorziening noodzakelijk zijn om ouders te ondersteunen in het maken van een juiste schoenkeuze voor hun kinderen. Dit onderzoek is uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, om inzicht te krijgen in de situatie in Nederland zou een soortgelijke studie kunnen worden uitgevoerd.

Wilt u het artikel nalezen: https://doi.org/10.1186/s13047-020-0370-x

Carina Price , Michael Haley , Anita Williams , Chris Nester and Stewart C. Morrison. Professional appraisal of online information about children’s footwear measurement and fit: readability, usability and quality. Journal of Foot and Ankle Research (2020) 13:2share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...