Skip to main content
main-content

Pijneducatie

Ongeveer twintig procent van de volwassenen heeft chronische pijn. Dit heeft een negatieve invloed op hun leven. Uit onderzoek blijkt dat patiënten vaker herstellen en minder pijn hebben als ze begrijpen hoe de complexe biologie van pijn werkt. Pijneducatie zorgt ervoor dat barrières voor een effectieve revalidatie verdwijnen. Het geven van goede informatie over pijnfysiologie kan dus erg succesvol zijn. Pijneducatie is een praktische handleiding bij het geven van pijneducatie. Het draagt bij aan een succesvolle behandeling van patiënten met chronische pijn. Deze e-learningmodule behandelt aan de hand van concrete patiëntencasuïstiek een stappenplan bij het geven van pijneducatie. Ook leren deelnemers bij welke patiënten het geven van pijneducatie wel en niet geïndiceerd is.

Accreditatie

Accreditatie is voor 2 punten toegekend door het CKR voor de registers Algemeen fysiotherapeut, Psychosomatisch fysiotherapeut, Bekkenfysiotherapeut, Geriatriefysiotherapeut en Manueeltherapeut.

Voor wie

Fysiotherapeuten, oefentherapeuten, verpleegkundigen, huisartsen en andere hulpverleners die werken met patiënten met chronische pijn.

Neem een abonnement op BSL Fysiotherapeut Totaal

Of koop de losse module

Beeldrechten