Skip to main content
main-content
Top

24-06-2011 | Nieuws

Petitie tegen bezuiniging op incontintentiemateriaal

De Stichting Bekkenbodem Pati�nten (SBP) hebben woensdag een petitie aan leden van de Tweede Kamer overhandigd. De stichting wil daarmee protest aantekenen tegen de voorgenomen bezuiniging van 30 miljoen euro op de verstrekking van incontinentiematerialen.

Deze bezuiniging treft ongeveer 600.000 patiënten die last hebben van deze aandoening. Uit de petitie blijkt volgens de SBP duidelijk dat de maatregel onevenredig zwaar deze patiëntengroep belast, terwijl het in alle waarschijnlijkheid als bezuiniging weinig tot niets oplevert.

‘De kans is zelfs groot, blijkt uit onderzoek van het Pharmo Instituut, dat elders in de zorgsector de kosten fors stijgen door de uitwerking van deze voorgenomen kortingsmaatregel’, aldus de protesterende stichting.

De stichting wijst op Canadees onderzoek dat zou hebben aangetoond dat ook de schatkist uiteindelijk fors geld gaat missen. Dit wordt veroorzaakt doordat mindere incontinentiepatiënten werken zodat de schatkist inkomstenbelasting gaat mislopen.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.