Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2019 | Onderwijs | Uitgave 2/2019

Vakblad Sociaal Werk 2/2019

Perspectieven van mensen staan radicaal centraal

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 2/2019
Auteurs:
Paulien Taken, Saskia Weijzen, Wenne Bergman
Belangrijke opmerkingen
Paulien Taken is sociaal agoog, Saskia Weijzen is onderwijskundige. Wenne Bergman is bestuurskundige. De auteurs zijn verbonden aan de HAN bachelor Social Work en HAN kenniscentrum Publieke Zaak. Samen ontwerpen ze design-based leertrajecten voor het HAN-onderwijs en voor professionals in het welzijns- en zorgdomein die vanuit de leefwereld van mensen willen werken, leren en vernieuwen.

Samenvatting

In Nijmegen ontwikkelden Bindkracht10 en Sterker sociaal werk, twee grote welzijnsinstellingen, samen met het Social Workonderwijs van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een ‘leerlab’. Het was bedoeld als sociale leerinterventie voor ‘collectief en preventief werken’. En zo kwamen mensen met heel verschillende achtergronden samen om ouderen met een migratieachtergrond te betrekken bij de wijk en andersom.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Vakblad Sociaal Werk 2/2019 Naar de uitgave

Van de BPSW

Van de BPSW