Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Verstandelijke beperking | Uitgave 5/2009

Pallium 5/2009

Palliatieve zorg zonder beperking

Tijdschrift:
Pallium > Uitgave 5/2009
Auteurs:
M. Hulsenboom, G. de van Graaf, E. Hamers, M. Horstman, E. Karel
Belangrijke opmerkingen
M. Hulsenboomis beleidsmedewerker bij het Integraal Kankercentrum Zuid, G. van de Graafis arts verstandelijk gehandicaptenzorg bij Severinus, E. Hamersis bestuursadviseur van de Stichting Prisma, M. Horstmanis arts verstandelijk gehandicaptenzorg Lunet zorg en tevens huisarts, E. Karelis senior verpleegkundig team bij de Stichting Prisma. De auteurs zijn deelnemer van de kenniskring palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in Noord-Brabant en Noord-Limburg. M. Hulsenboom is namens de IKC's lid van de landelijke werkgroep palliatieve zorg voor mensen met verstandelijke beperking van Agora.

Samenvatting

Wat maakt palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking bijzonder en welke knelpunten worden in de laatste levensfase ervaren? In dit artikel een korte verkenning van de palliatieve praktijk in deze zorgsetting.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Pallium

Pallium volgt de medische en verpleegkundige ontwikkelingen op het gebied van palliatieve zorg. Daarbij is de praktijk de belangrijkste leidraad. Hoewel de ontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen vooral betrekking hebben op de zorg voor stervenden, streeft de redactie ernaar een breder spectrum van palliatieve zorgverlening te beschrijven.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Pallium 5/2009 Naar de uitgave