Skip to main content
main-content
Top

01-04-2015 | Nieuws

Opleiding UCS verpleegkundige nu hbo-erkend

De opleiding Urologie Continentie Stoma (UCS) verpleegkundige is officieel geregistreerd bij Stichting Hoger Onderwijs (SHO). Dit betekent dat de opleiding nu door SHO is erkend als opleiding op hbo-niveau. De opleiding is opgezet door drie afdelingen van V&VN: V&VN Urologie Verpleegkundigen, V&VN Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden en V&VN Stomaverpleegkundigen, samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Jeannette Verkerk, voorzitter V&VN Urologie Verpleegkundigen noemt de opleiding een belangrijke ontwikkeling in de professionalisering van ons beroep. Wie de opleiidng afrondt is specialistisch verpleegkundige. Verkerk: "Wij kunnen met deze opleiding zeker een bijdrage leveren aan de discussie rondom de specialistisch verpleegkundige en de rol binnen de integrale bekostiging. We hopen natuurlijk dat veel verpleegkundigen jaarlijks deze scholing gaan volgen."


Registeropleiding


De UCS-opleiding is een eenjarige post-hbo opleiding, verspreid over 17 lesdagen. De opleiding bestaat nu voor het derde jaar. Per jaar studeren 14-17 verpleegkundigen af als UCS-verpleegkundigen. De opleiding heeft vanaf nu het predicaat Registeropleiding. Het is een beschermd predicaat, dat alleen door de SHO kan worden verleend. De afgestudeerden uit het eerste en tweede jaar krijgen met terugwerkende kracht het diploma op basis van de certificering. Dit is de vierde verpleegkundige opleiding met het certificaat Registeropleiding op hbo-niveau.

Meer informatie


Lees meer over V&VN Urologie Verpleegkundigen, V&VN Continentie Verpleegkundigen & Verzorgenden en V&VN Stomaverpleegkundigen.
SHO is onderdeel van Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Meer informatie over het SHO: www.cpion.nl.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.