Skip to main content
main-content
Top

08-07-2014 | Nieuws

Online ondersteuning bij revalidatie dwarslaesiepatiënten

De Sint Maartenskliniek lanceert een dwarslaesieportal. Dit is een speciale afgeschermde website met informatie en filmpjes over mogelijke klachten, de behandelmogelijkheden en nazorg.

 

De informatie op de portal is onderverdeeld in de fasen die dwarslaesiepatiënten doorlopen: voorbereiding, opname, dagbehandeling en nazorg. Ook de verschillende klachten die een patiënt kan ervaren, vormen een ingang naar de gewenste informatie. Op de portal staan filmpjes van de behandelaars. Zij vertellen meer over bijvoorbeeld de verpleging tijdens de opname of de fysiotherapie. Via de dwarslaesieportal kunnen dwarslaesiepatiënten en behandelaars bovendien doorklikken naar een besloten community op MijnZorgnet.nl. Daar kunnen ze blogs lezen en via diverse forums vragen stellen of discussiëren met andere leden van de community.

 

Wim Jaegers van de patiëntenvereniging Dwarslaesie Organisatie Nederland juicht het digitale initiatief van de Maartenskliniek toe. Hij is vooral positief over de filmpjes waarin behandelaars van verschillende disciplines zich voorstellen. “Alle dingen die je in de revalidatieperiode tegenkomt, alle problemen en alle behandelmogelijkheden staan erop en worden uitgebreid behandeld. Belangrijk voor alle dwarslaesiepatiënten en met name voor mensen die nog voor aan in het revalidatietraject zitten.”

 

Bron: zorgvisie.nl

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen of Revalidatiefysiotherapie.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.