Skip to main content
main-content
Top

Omschrijving

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Maar liefst 20 procent van alle sportblessures is aan de knie. Dit betekent alleen al in Nederland 860.000 knieblessures per jaar tijdens het sporten. Maar naast sport kan acuut knieletsel ook ontstaan bij gewone, dagelijkse handelingen.

Knieblessures leiden eerder tot blijvende beperkingen dan blessures aan andere perifere gewrichten. Vaak wordt de juiste diagnose té laat gesteld en worden ook adequate behandeling en begeleiding daarmee ook te laat gestart. Zo doet een sporter met een knieletsel er gemiddeld 4 bezoeken, 4 verschillende artsen, 3 werkdiagnosen en in totaal 6 weken over voordat de juiste diagnose eindelijk is gesteld.

Van de 350.000 knieblessures die in aanmerking kwamen voor medische behandeling werd meer dan 60 procent uitgevoerd door een fysiotherapeut met een totaal van 1,5 miljoen behandelingen. Door dit hoge aantal ziet u als fysiotherapeut knieletsel vaak in de dagelijkse praktijk. Belangrijk dus om goed op te hoogte te zijn van de beschikbare Evidence Statements (ES) te weten ‘Acute Knie’ (verschijnt naar verwachting in oktober) en ‘Revalidatie na voorste-kruisbandreconstructie' (van 2013).

Tijdens dit symposium worden beide statements voor u samengevat en toegelicht en is er volop ruimte voor de praktische vertaalslag met de experts die nauw betrokken waren bij het tot stand komen van deze ES.

Datum en locatie
Het symposium De Knie vindt plaats op vrijdag 4 december 2015 in het Beatrixgebouw (Jaarbeurs) in Utrecht. Deze locatie ligt op loopafstand van station Utrecht CS en is dus prima bereikbaar.

Kosten
De kosten voor deelname aan het symposium bedragen:

 • Regulier tarief: € 250,-
 • Abonnees van BSL Fysiotherapeut Totaal: € 235,-
 • Studenten: € 99,-

Mocht u zich in 2014 voor dit symposium hebben ingeschreven, dan heeft u een brief/e-mail met een gereduceerd tarief ontvangen.

Informatiemarkt
Wilt u een stand op de informatiemarkt? Neem dan contact met ons op via adverteren@bsl.nl.

Meer informatie
Bohn Stafleu van Loghum
Cursussen & Congressen

T: 030 - 638 36 38
E: congressen@bsl.nl

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail