Skip to main content
main-content
Top

20-03-2014 | Nieuws

Noodzaak Nationale Diabetes Dag nog altijd hoog

Diabetes blijft een grote bedreiging voor de volksgezondheid. Bij ongewijzigd beleid zouden in 2025 1,3 miljoen Nederlanders aan de ziekte lijden. Genoeg reden voor de Diabetes Federatie Nederland om opnieuw een Nationale Diabetes Dag te organiseren met een inhoudelijk interessant programma voor zorgprofessionals.

 

Volgens Het diabetesfonds weten op dit moment 834.100 mensen dat ze suikerziekte hebben. Daarnaast schat de organisatie dat nog minstens 200.000 mensen niet weten dat ze aan de aandoening lijden omdat de diagnose nog niet is gesteld. Nog eens 750.000 mensen zitten in de gevarenzone om diabetes type 2 te krijgen. Een derde krijgt de ziekte binnen zes jaar.

 

Tijdens de Nationale Diabetes Dag 2014, op 28 maart in de Fokker Terminal in Den Haag, gaat het echter om de zorg aan deze patiënten. Denk aan workshops over patiëntprofielen, zorgpaden en zorg voor specifieke groepen, zoals kwetsbare ouderen of mensen met een beperking. Maar het programma heeft ook oog voor de dynamiek in diabetesland, over doelmatigheid en verduurzaming.

 

Bron: FysioActueel.nl

  

Tip

Kom ook naar de 7e Nationale Diabetes Dag op vrijdag 28 maart in Den Haag. Het programma is ontwikkeld door de leden van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF). Kijk voor meer informatie op www.nationalediabetesdag.nl en schrijf u in.

 

Lees meer over diabetes in het boek Preventie en gezondheidsbevordering door paramedici.

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

Auteur(s): Tekst: Daan Marselis Beeld: Getty Images

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.