Skip to main content
main-content
Top

24-10-2013 | Nieuws

NMT en NVT schakelen externe deskundigen in

De NVT en de NMT hebben bij externe deskundigen advies ingewonnen over de vraag wat de beste manier is om accreditatie van scholingsaanbod en registratie van deskundigheidsbevordering te organiseren. In de loop van november volgt er meer informatie over de manier waarop de opdrachtgevers invulling gaan geven aan dit advies.

Van professionals in de (mond)zorg mag verwacht worden dat zij werk maken van kwaliteit, aldus de NMT. Vakkennis op peil houden is daar onderdeel van. ‘De relatie tussen patiënt en tandarts is gebaseerd op vertrouwen en daarom is het van belang om duidelijk te zijn over de normen die voor ons vak gelden.’

Initiatief

Mede hierom werd in 2007 door de NVT en de NMT het initiatief genomen om een register op te richten, het KRT, wat registreert of de tandarts voldoet aan de vastgestelde normen, waaronder eisen op het gebied van bij- en nascholing. Inmiddels zijn 4500 tandartsen ingeschreven in het KRT.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.