Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: TPO - De Praktijk 4/2013

01-08-2013 | Buitenlands nieuws

Nieuw licht op omega 6-vetzuur

Auteur: Sietsche van Gunst

Gepubliceerd in: TvPO | Uitgave 4/2013

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Veel diëten adviseren het gebruik van verzadigd vet te verlagen en in plaats daarvan meer meervoudig onverzadigde vetten te gebruiken. Vaak wordt het gebruik van linolzuur geadviseerd, want dat verlaagt het cholesterol. Een bekende margarinefabrikant doet daar zijn voordeel mee. Nog steeds zijn er mensen die zweren bij deze margarine, want dan zijn ze tenminste gezond bezig – denken ze. Maar de nieuwe interpretatie van de Sydney Diet Heart Study zet ze waarschijnlijk op een ander spoor.
Literatuur
go back to reference Ramsden CE, Zamora D, Leelarthaepin B, Marchrzak-Hong SF, Faurot KR, Suchindran CM, et al. Use of dietary linoleic acid for secondary prevention of coronary heart disease and death: evaluation of recovered data from the Sydney Diet Heart Study and updated meta-analysis. BMJ 2013;346:e8707.CrossRef Ramsden CE, Zamora D, Leelarthaepin B, Marchrzak-Hong SF, Faurot KR, Suchindran CM, et al. Use of dietary linoleic acid for secondary prevention of coronary heart disease and death: evaluation of recovered data from the Sydney Diet Heart Study and updated meta-analysis. BMJ 2013;346:e8707.CrossRef
Metagegevens
Titel
Nieuw licht op omega 6-vetzuur
Auteur
Sietsche van Gunst
Publicatiedatum
01-08-2013
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
TvPO / Uitgave 4/2013
Print ISSN: 2666-9838
Elektronisch ISSN: 2666-9846
DOI
https://doi.org/10.1007/s12503-013-0072-y

Andere artikelen Uitgave 4/2013

TPO - De Praktijk 4/2013 Naar de uitgave

Weet je dit?

Antwoorden