Skip to main content
main-content
Top

02-04-2015 | Nieuws

Zorgorganisatie start met ambulant verpleegkundig team

Zorgorganisatie Archipel uit Eindhoven en omgeving is gestart met een zogeheten Ambulant Verpleegkundig Team. Alle cliënten kunnen nu 24 uur per dag, 7 dagen in de week, een beroep doen op gespecialiseerde verpleegkundigen die ambulant beschikbaar zijn.

Volgens de organisatie moet een ambulant team zich niet alleen op de handeling richten, maar juist op de totale verpleegkundige zorg van de cliënt. Op de plek waar de cliënt verblijft. Vooral voor kwetsbare ouderen is deze vorm van zorg belangrijk.

Implementeren

Naast de verpleegkundige zorg gaan de gespecialiseerde verpleegkundigen ook aan de slag met het verder implementeren en borgen van de verschillende functie- en zorgprogramma’s. Zo zijn er verpleegkundigen met als specialisatie de bevoegd en bekwaamheidstrainingen en toetsingen, maar er zijn ook verpleegkundigen gespecialiseerd in wondzorg, PDL, palliatief terminale zorg, agressie en probleemgedrag, eten en (ver)slikken, medicatie, seksualiteit, verpleegartikelen, lig- zithouding en transfers en vrijheidsbevorderende maatregelen.

 

Thuiszorg uit het boek Introductie in de gezondheidszorg

 

Filmpje over een van de vestigingen van Archipel

 

V&VN legt in een zogenoemde explanimation, een getekend filmpje, uit wat de rol is van de beroepsvereniging bij de hervormingen in de langdurige zorg.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.