Skip to main content
main-content
Top

15-01-2014 | Nieuws

Multidisciplinaire zorg goed voor parkinsonpatiënt

Patiënten met de ziekte van Parkinson zijn beter af met gespecialiseerde multidisciplinaire zorg. Dat stelt promovenda Marjolein van der Marck van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Van der Marck vindt dat multidisciplinaire zorg zeer geschikt is voor parkinsonpatiënten omdat zij veel zorg nodig hebben. Binnen teams van zorgverleners is de afstemming van zorgafspraken en de coördinatie van zorg beter te realiseren. In de teams is plaats voor paramedici zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. Veel parkinsonpatiënten krijgen nu reguliere zorg. De neuroloog geldt daarbij als de hoofdbehandelaar. Andere zorgaanbieders zoals paramedici werken parallel aan de neuroloog.

Multidisciplinaire zorg voor parkinsonpatiënten is sinds kort in ontwikkeling. Zo is er een aantal parkinsoncentra dat op verschillende wijze zorg in teamverband aanbiedt. Van der Marck promoveerde op 10 januari op haar proefschrift The many faces of Parkinson's disease: towards an multifaceted approach?

Auteur(s): Daan Marselis

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.