Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Praktijkvoorbeeld | Uitgave 2/2018

Standby 2/2018

Mondgezondheid bij ouderen

Tijdschrift:
Standby > Uitgave 2/2018
Auteur:
Elly Hogeveen

Samenvatting

Mondzorg krijgt in de ouderenzorg vaak onvoldoende aandacht. Dat constateerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg in 2014. Mensen beseffen vaak niet hoe ernstig de gevolgen van slechte mondzorg kunnen zijn. De directe gevolgen zijn pijn, kauw- en slikproblemen. Op de langere termijn kan een slechte mondgezondheid leiden tot longontsteking, hart- en vaatziekten, slecht instelbare bloedsuikerspiegels bij diabetes en tot snellere veroudering van het brein.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


Standby

Standby is volledig afgestemd op het vakgebied van de tandartsassistent. Het geeft informatie over actuele ontwikkelingen in de tandheelkunde, behandelt praktijkvoorbeelden, geeft interessante achtergrondinformatie over arbeidsomstandigheden en bespreekt cursussen en vakliteratuur. Veel aandacht wordt besteed aan praktijkverhalen van andere assistenten en interviews met assistenten naar aanleiding van een stelling. Kortom, Standby is onmisbaar voor de tandartsassistent.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Standby 2/2018 Naar de uitgave

De mening van de assistent

Bij- en nascholing is een must