Skip to main content
main-content
Top

22-04-2011 | Nieuws

Minder medische bevallingen door Geboortekliniek

Vrouwen die starten met bevallen in de Geboortekliniek Den Haag, worden minder vaak voor een medische reden overgedragen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Geboortekliniek Den Haag.

Twee zorgondernemers hebben een geboortecentrum neergezet in de binnenstad van Den Haag op één van de afdelingen van het MCH locatie Westeinde. Deze zorgondernemers, de maatschap gynaecologen en de afdeling verloskunde en gynaecologie van het MCH, leveren gezamenlijk perinatale zorg.

In Nederland wordt meer dan de helft van de vrouwen die een eerste kind krijgen tijdens de bevalling overgedragen aan de gynaecoloog (stichting Perinatale Registratie Nederland, 2009). Ook de cijfers van de Haagse Kring over 2008 laten zien dat 52 procent van de vrouwen met een eerste kind alsnog naar de gynaecoloog ging.

Uit onderzoek van de Geboortekliniek Den Haag in 2009 blijkt dat 41 procent van de vrouwen die de bevalling hier begonnen, verwezen werden. Dit betekent 11 procent minder doorverwijzingen, wat niet alleen prettiger is voor de barende vrouw, maar ook een aanzienlijke kostenbesparing oplevert.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.