Skip to main content
main-content
Top

22-07-2011 | Nieuws

Meldpunt voor verpleegkundigen Maasstad Ziekenhuis

Beroepsorganisatie NU '91 heeft een meldpunt geopend voor verpleegkundigen van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Aanleiding is de aanhoudende berichtgeving dat er binnen het ziekenhuis niet goed wordt omgegaan met hygi�nemaatregelen.

"Wij krijgen signalen binnen dat er binnen het ziekenhuis onrust is over hygiënemaatregelen maar kunnen er niet precies de vinger opleggen", zegt communicatieadviseur Karin Weerts van NU '91. "Daarom hebben wij een meldpunt geopend waar verpleegkundigen desgewenst een anonieme melding kunnen doen."

Volgens de beroepsorganisatie, die de belangen behartigt van 27.000 verpleegkundigen en verzorgenden is daar behoefte aan. Karin Weerts: "Er lijken binnen het ziekenhuis tegenstrijdigheden te zijn over welke hygiënemaatregelen gelden. Wij willen hier duidelijkheid over krijgen, zodat we kunnen kijken of we actie moeten ondernemen. Bijvoorbeeld door het gesprek aan te gaan met het ziekenhuis."

Volgens NU '91 probeert de beroepsorganisatie niet mee te liften op de mediahype rondom het ziekenhuis. "We weten dat er iets speelt en kunnen er ook voor kiezen niets te doen. Maar zo zijn wij niet. Ik kan mij voorstellen dat verpleegkundigen het eng vinden om tegen de inspectie hun verhaal te vertellen maar het wel online tegen ons durven te vertellen."

Het meldpunt is gisteren geopend en blijft tot 1 augustus bereikbaar. Het is nog niet bekend of en hoeveel meldingen er zijn binnengekomen.

Auteur(s): Marion Verstraeten

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.