Skip to main content
main-content
Top

01-08-2011 | Nieuws

Medewerkers Maasstad Ziekenhuis last van publiciteit

NU'91 heeft tientallen reacties gekregen van medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis. Een groot deel van de melders ervaart de aandacht van de media als negatief. �Ben jij zo iemand die z�n handen niet wast�, dat is een reactie waar angst voor bestaat.

Van 22 juli tot 1 augustus stond het NU’91 meldpunt veilig werken in het Maasstad Ziekenhuis online. Medewerkers konden melden of zij voldoende voorlichting, begeleiding en hulpmiddelen van werkgever krijgen om patiënten op een juiste en verantwoorde wijze te verplegen en zichzelf voldoende te beschermen.

Ondanks het feit dat de werkgever zegt alle medewerkers de mogelijkheid te bieden zich te laten testen op de klebsiella bacterie worden zij hiertoe op z’n zachtst gezegd niet gestimuleerd . Ze voelen zich hierdoor bezwaard en laten het testen daarom vaak achterwege. In het Maasstad Ziekenhuis overleden 27 die besmet waren met de klebsiella bacterie.

Een groot deel van de melders ervaart de aandacht van de media als negatief. ‘Ben jij zo iemand die z’n handen niet wast’, dat is een reactie waar angst voor bestaat. Terwijl juist nu de hygiënemaatregelen optimaal in acht worden genomen, stellen de medewerkers. Het Maasstad ziekenhuis wordt in het algemeen als een goede werkgever ervaren.

Ook zorgt de dreigende opnamestop voor ongerustheid over de eigen baan. ‘Heb ik bij een opnamestop nog wel werk?’ NU’91 kan medewerkers met een vast arbeidscontract geruststellen. Het antwoord is: ja. De werkgever moet medewerkers herplaatsen binnen een passende functie. Daarentegen lopen medewerkers met een tijdelijk contract de kans dat zij geen verlenging krijgen.

Om aandacht te vragen voor de positie van de medewerkers gaat NU’91 deze uitslag op korte termijn voorleggen aan de directie van het Maasstad Ziekenhuis.

Auteur(s): Margreeth Tepper

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.