Skip to main content
main-content
Top

24-09-2011 | Nieuws

Mbo-verpleegkundigen gaan naar WK in Londen

Van 5 tot en met 8 oktober strijden mbo-verpleegkundigen Amanda Kruise en Wessel van de Veerdonk tijdens WorldSkills in Londen om de beste verpleegkundigen van de wereld te worden. WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor jonge vaktalenten op mbo-niveau.

Amanda en Wessel zullen Nederland gaan vertegenwoordigen in de wedstrijd Caring. Zij nemen het gedurende vier dagen in verschillende realistische casussen op tegen de beste jonge verpleegkundigen uit dertien landen.

Amanda, 21 jaar en oud-student van het Drenthe College, en Wessel, 20 jaar en net gediplomeerd bij het Koning Willem I College, deden het afgelopen jaar mee aan de Calibris ZorgTopper-wedstrijd: dé beroepenwedstrijd voor leerling-verpleegkundigen (mbo niveau 4).

Zij plaatsten zich via de regionale voorrondes voor de nationale finale. Amanda won de nationale finale en werd Calibris ZorgTopper 2011. Zij vormt nu samen met competitiegenoot Wessel een team voor WorldSkills.

Amanda en Wessel maken deel uit van Team Nederland, dat bestaat uit 27 nationale vakkampioenen die meedoen aan 21 verschillende vakwedstrijden. In totaal zullen tijdens WorldSkills bijna duizend deelnemers uit 50 landen het tegen elkaar opnemen voor het oog van 150.000 bezoekers.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.