Skip to main content
main-content
Top

26-07-2011 | Nieuws

Mantelzorgers kunnen berekenen of ze overbelast zijn

Mantelzorgers kunnen zelf meten of zij risico lopen op overbelasting. Dit doen zij door eenmaal per maand op carenzorgt.nl een vragenlijst in te vullen.

Deze vragenlijst toetst de mate van (over)belasting bij een mantelzorger door dertien simpele vragen. Carenzorgt.nl herinnert de mantelzorger eraan om de vragenlijst te doorlopen, zodat er tijdig wordt gesignaleerd of ze tot de risicogroep behoren.

Wanneer iemand tot de risicogroep behoort helpt Caren van Nedap Healthcare om in contact te komen met een mantelzorgsteunpunt in de regio. De vragenlijst is de zogenoemde Caregiver Strain Index, een internationaal wetenschappelijk gevalideerd meetinstrument ontworpen voor mantelzorgers.

Auteur(s): Margreeth Tepper

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.