Skip to main content
Top

21-07-2011 | Nieuws

Maasstad Ziekenhuis onder verscherpt toezicht

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam voor twee maanden onder verscherpt toezicht geplaatst. Er komt geen opnamestop.

De inspectie maakt zich zorgen om de patiëntveiligheid na de uitbraak van de resistente Klebsiellabacterie in het Rotterdamse ziekenhuis. "Er zit onvoldoende vaart in het nemen van hygiënemaatregelen", zei IGZ-inspecteur-generaal Gerrit van der Wal gisteren in het achtuurjournaal. De inspectie betwijfelt of het ziekenhuis de situatie wel onder controle heeft.

Gisteren werd bekend dat nog eens vier mensen zijn overleden aan de ziekenhuisbacterie. Daarmee komt het totaal aan overleden patiënten binnen het Maasstad Ziekenhuis op 25. Zeventig mensen zijn nog drager van de bacterie.Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis kan het ziekenhuis de patiëntveiligheid wel garanderen.

Het gebeurt met enige regelmaat dat de IGZ een ziekenhuis onder toezicht plaatst. Zo is ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum eind mei onder verscherpt toezicht gesteld, om de patiëntveiligheid te verbeteren. Het is nog onduidelijk hoe lang het Maasstad Ziekenhuis onder toezicht van de IGZ blijft staan.

Auteur(s): Marion Verstraeten

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.