Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Uitgave 7/2015

Bijzijn XL 7/2015

Laat je niet leiden door NRS-score

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 7/2015
Auteur:
Aliëtte Jonkers
Belangrijke opmerkingen
Aliëtte Jonkers, medisch (wetenschaps)journalist. Zij schrijft artikelen voor medische vaktijdschriften, websites en uitgeverijen.

Samenvatting

Verpleegkundigen laten zich bij het toedienen van pijnmedicatie na een operatie vaak te veel leiden door de gemeten pijnscore. Patiënten met score 4, 5 of 6 vinden hun pijn vaak draaglijk, terwijl verpleegkundigen en pijnverpleegkundigen die pijn op basis van de score vaak als ondraaglijk aanmerken. Dat leidt tot onderling onbegrip en tot het onterecht bij de patiënt aandringen op innemen van sterke pijnmedicatie. Dat blijkt uit onderzoek waar de Utrechtse verplegingswetenschapper Jacqueline van Dijk onlangs op promoveerde.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2015

Bijzijn XL 7/2015 Naar de uitgave

Ziektebeelden en symptomen

Shock