Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Uitgave 10/2017

Bijzijn XL 10/2017

Kwaliteitskader verpleeghuiszorg, samen leren en verbeteren: Ruimte én regels voor de verpleeghuiszorg

Tijdschrift:
Bijzijn XL > Uitgave 10/2017
Auteurs:
Elly van Haaren, Nicolien van Halem
Belangrijke opmerkingen

OVER DE AUTEURS:

NICOLIEN VAN HALEM
(vanhalemschrijfwerk.nl en beterwerkenindezorg.nl) heeft een brede ervaring in gezondheidszorg en onderwijs (mbo en hbo). Als docent en onderwijsontwikkelaar schreef zij diverse studieboeken en e-learning. Zij werkte tot juni 2017 als lerarenopleider en coach aan de Lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn en Omgangskunde aan de Hogeschool Leiden. Nu werkt ze als zelfstandig trainer, auteur, redacteur en toetsontwikkelaar voor diverse opdrachtgevers.
ELLY VAN HAAREN
(ellyvanhaaren.nl en beterwerkenindezorg.nl)
werkt sinds 2012 als zelfstandige en houdt zich bezig met zorgadvies, schrijfwerk en scholing. Ze werkt als projectleider, adviseert zorgorganisaties, geeft scholing, en schrijft en redigeert teksten voor de gezondheidszorg en het onderwijs.

Samenvatting

Dit laatste artikel van onze hand in Bijzijn XL gaat over het recent verschenen Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Wij beschrijven de vijf W’s (wie, wat, waar, wanneer, waarom). Voor de H (hoe) zijn we in gesprek gegaan met medewerkers die nauw betrokken zijn bij het verpleeghuis, namelijk een kwaliteitsfunctionaris en een afdelingsmanager: wat brengt het ze en hoe gaan ze ermee aan de slag? En we sluiten af met ‘hoe nu verder’.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Nursing compleet

Nursing online

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Bijzijn XL 10/2017 Naar de uitgave

MediaReport

Media

MediaReport

Media