Skip to main content
main-content
Top

Inhoudsopgave

Voorwerk

Casus 1: Sarah Abdullah

Samenvatting
Het kraamcentrum heeft van verloskundige Hinke Ferwerda het verzoek gekregen om een kraamverzorgende voor partusassistentie te sturen naar Talmastraat 23bis. Daar wonen Sarah en Mohammed Abdullah. Sarah is 39 weken zwanger en de bevalling van het eerste kind heeft zich duidelijk aangekondigd: de vliezen zijn gebroken, frequente weeën en een ontsluiting, na vaginaal toucher, van zes centimeter.
M. van de Cingel, J. van Meteren, N. van Halem

Casus 2: de familie Hoogervorst

Samenvatting
Bij de familie Hoogervorst is afgelopen nacht na een zwangerschap van 41 weken om 4.32 uur een gezonde zoon geboren. Het tweede kind, een stevig knulletje van 3600 gram met een lengte van 52 centimeter.
M. van de Cingel, J. van Meteren, N. van Halem

Casus 3: het Down-syndroom

Samenvatting
Deze casusbeschrijving gaat over Jannie (43 jaar) en Willem Balling (45 jaar), ouders van Jos (14 jaar), Louise (12 jaar), Bobbie (3 jaar) en baby Nick, gisteren geboren. Bobbie is een mongooltje, ofwel hij heeft het syndroom van Down.
M. van de Cingel, J. van Meteren, N. van Halem

Casus 4: je eigen casus

Samenvatting
Deze laatste casus van dit werkboek is een casus die je zelf schrijft vanuit je stage- of praktijkervaring. Je kiest een zorgvrager die je zelf in zorg hebt in de differentiatiefase en gebruikt deze zorgsituatie voor het schrijven van een casus. Hiervoor heb je zo veel mogelijk gegevens over de zorg nodig. Ook wordt van je gevraagd een redelijk volledig beeld te geven van een kraamvrouw en haar pasgeborene. Dat betekent dus datje een kraamsituatie kiest die je van het begin tot het eind kan afmaken. Het is meestal niet mogelijk om een afwijkend verloop van tevoren te voorspellen, toch heeft een dergelijke zorgsituatie de voorkeur. Het is dus van belang dit op tijd kenbaar te maken bij je begeleider en/of planner!
M. van de Cingel, J. van Meteren, N. van Halem

Nawerk

Meer informatie