Skip to main content
Top

2004 | mbo verzorgende/niveau 3 | Boek

Kraamverzorging Deelkwalificatie 313

Zorggericht: differentiëren

Auteurs: M. van de Cingel, J. van Meteren, N. van Halem

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

Boekenserie : Zorggericht

insite
ZOEKEN

Inhoudsopgave

Voorwerk
Casus 1: Sarah Abdullah
Samenvatting
Het kraamcentrum heeft van verloskundige Hinke Ferwerda het verzoek gekregen om een kraamverzorgende voor partusassistentie te sturen naar Talmastraat 23bis. Daar wonen Sarah en Mohammed Abdullah. Sarah is 39 weken zwanger en de bevalling van het eerste kind heeft zich duidelijk aangekondigd: de vliezen zijn gebroken, frequente weeën en een ontsluiting, na vaginaal toucher, van zes centimeter.
M. van de Cingel, J. van Meteren, N. van Halem
Casus 2: de familie Hoogervorst
Samenvatting
Bij de familie Hoogervorst is afgelopen nacht na een zwangerschap van 41 weken om 4.32 uur een gezonde zoon geboren. Het tweede kind, een stevig knulletje van 3600 gram met een lengte van 52 centimeter.
M. van de Cingel, J. van Meteren, N. van Halem
Casus 3: het Down-syndroom
Samenvatting
Deze casusbeschrijving gaat over Jannie (43 jaar) en Willem Balling (45 jaar), ouders van Jos (14 jaar), Louise (12 jaar), Bobbie (3 jaar) en baby Nick, gisteren geboren. Bobbie is een mongooltje, ofwel hij heeft het syndroom van Down.
M. van de Cingel, J. van Meteren, N. van Halem
Casus 4: je eigen casus
Samenvatting
Deze laatste casus van dit werkboek is een casus die je zelf schrijft vanuit je stage- of praktijkervaring. Je kiest een zorgvrager die je zelf in zorg hebt in de differentiatiefase en gebruikt deze zorgsituatie voor het schrijven van een casus. Hiervoor heb je zo veel mogelijk gegevens over de zorg nodig. Ook wordt van je gevraagd een redelijk volledig beeld te geven van een kraamvrouw en haar pasgeborene. Dat betekent dus datje een kraamsituatie kiest die je van het begin tot het eind kan afmaken. Het is meestal niet mogelijk om een afwijkend verloop van tevoren te voorspellen, toch heeft een dergelijke zorgsituatie de voorkeur. Het is dus van belang dit op tijd kenbaar te maken bij je begeleider en/of planner!
M. van de Cingel, J. van Meteren, N. van Halem
Nawerk
Meer informatie
Titel
Kraamverzorging Deelkwalificatie 313
Auteurs
M. van de Cingel
J. van Meteren
N. van Halem
Copyright
2004
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Elektronisch ISBN
978-90-313-8954-4
Print ISBN
978-90-313-4204-4
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8954-4