Skip to main content
main-content
Top

08-10-2014 | Nieuws

KNMG: e-health verdient zelfde tarief als gewone zorg

Zorgmanagers ontmoedigen artsen om veel aan e-health te doen. Een e-consult zou volgens hetzelfde tarief moeten worden vergoed als een gewoon consult. Daarvoor pleitte Lode Wigmans, algemeen directeur van de KNMG, op 2 oktober tijdens De Zorg Aan Het Woord (DZAHW) in Amsterdam.

Prikkel
E-health kan veel besparingen opleveren, maar de financiële prikkel voor artsen ontbreekt. Artsen zullen zo niet veel e-consults houden. Wigmans: “Daar moet een einde aan komen. Het moet niet uitmaken op welke manier artsen zorg verlenen, want zorg is zorg.”

 

Stimuleren
De KNMG deed ook een verzoek aan Edith Schippers. De minister moet vernieuwende projecten blijvend stimuleren en niet maar voor één of twee jaar. Daardoor stoppen initiatieven en gaan ze verloren voor de lange termijn, aldus Wigmans.

 

Bron: Skipr.nl

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.