Skip to main content
Top

04-09-2014 | Nieuws

JongSTZ: nieuw platform voor jonge zorgprofessionals

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Op 2 september is er een nieuw platform opgericht voor jonge zorgprofessionals die in een topklinisch ziekenhuis werken. Het netwerk heet JongSTZ en werd in bijzijn van 150 jonge zorgmedewerkers door STZ-voorzitter Majanne Sint gelanceerd. Dat meldt STZ Ziekenhuizen.

 

De vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) roept het platform in het leven om de jonge zorgmedewerkers de kans te geven om aansluiting te vinden met de soms hiërarchische organisaties in de zorgsector. Met het nieuwe netwerk moet het makkelijker worden voor oudere en jongere collega’s om elkaar te kunnen vinden in overlegorganen en andere samenwerkingen.

 

Doelgroep
Jonge professionals variërend van AIOS, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, researchmedewerkers tot ict-ondersteuners. Deze klankbordgroep is niet louter bedoeld voor medici, maar ook voor andere jonge professionals. De richtleeftijd is 20 tot 40 jaar, hoewel we net iets oudere medewerkers die jong van geest zijn niet op voorhand willen uitsluiten.

 

Aanleiding
Op dit moment is de wereld van de werkende jonge professionals complex, veeleisend, uitdagend en inspirerend. Aansluiting vinden in de (soms) traditionele, hiërarchische organisaties is niet altijd eenvoudig voor jongere medewerkers. Andersom geldt hetzelfde; bestaande gremia en overlegorganen binnen de STZ met wat oudere collega’s vinden weinig aansluiting bij jongere collega’s met frisse ideeën. Samenwerken aan een toekomst-bestendige zorg, drijvend op de energie van ‘jongeren’ en kennis van ‘senioren’ is het doelstelling van JongSTZ.

 

De STZ ziekenhuizen zijn opleidingsziekenhuizen waarin een sterke nadruk ligt op onderzoek. Volgens STZ-voorzitter Marjanne Sint past de lancering van JongSTZ hier goed in. ‘Ik zie de oprichting van Jong STZ als een logisch uitvloeisel van de weg die de STZ is ingeslagen. De S in onze naam staat voor samenwerking, en dat doe je niet alleen. Samenwerking tussen verschillende disciplines en leeftijdsgroepen, samenwerking over de grenzen van de ziekenhuizen onderling en met partijen die zelf niet tot de ziekenhuiswereld horen, maar er wel van groot belang voor zijn. Met het nieuwe netwerk Jong STZ kunnen wij de olievlek van inspiratie nog groter maken door ervaringen uit te wisselen, met elkaar te delen wat werkt en wat niet en hoe barrières kunnen worden opgeruimd en veelbelovende initiatieven verder kunnen worden verspreid.’

 

Ga voor meer informatie over het nieuwe platform naar JongSTZ.

 

© Nationale Zorggids / stz.nl

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.