Skip to main content
main-content
Top

11-12-2013 | Nieuws

Jan Jaap de Morree overleden

Na een kort ziekbed is auteur en docent Jan Jaap de Morree op 5 december overleden. 25 jaar lang zijn studenten opgeleid met boeken van De Morree over het menselijk bindweefsel. Hij schreef de eerste druk van zijn Dynamiek van het menselijk bindweefsel in 1989. Komend voorjaar zal van dat werk de zesde druk verschijnen.

Jan Jaap De Morree stond bekend als een bewogen man met uiteenlopende interesses en een inspirerende persoonlijkheid. De dynamiek van het bindweefsel beeldde De Morree vaak levensecht uit, schrijft therapeut Ton Schreuders in een In Memoriam: “Hij verhaalde geanimeerd over macrofagen en fibroblasten alsof ze een eigen wil hadden en allerlei spannende zaken ondernamen. Als hij uitbeeldde dat fibroblasten de wondranden naar elkaar toebrengen, dan stond hij werkelijk de randen naar elkaar toe te trekken alsof het een tragedie betrof.”

Tussen 1966 en 1976 studeerde De Morree biologie aan de VU in Amsterdam. Daarna was hij 34 jaar docent fysiologie en neurowetenschappen bij de opleiding Bewegingstechnologie van de Haagse Hogeschool. Daarnaast verzorgde hij cursussen manuele therapie en fasciatherapie, onder meer aan het Erasmus MC, en was hij auteur voor Bohn Stafleu van Loghum. Hij was medeauteur van het boek Inspanningsfysiologie, oefentherapie en training uit 2006 en intensief betrokken bij de nascholings-web-tv Fascinatie voor fascies.

Jan Jaap De Morree is 65 jaar geworden.

Auteur(s): Daan Marselis

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.