Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2019 | EBP | Uitgave 11/2019

Nursing 11/2019

Is de voorhoofdthermometer accurater dan de oorthermometer?

Tijdschrift:
Nursing > Uitgave 11/2019
Auteurs:
Rob Bakker, Danique Visser, Femke van Brenk
Belangrijke opmerkingen
In het Amsterdam UMC bekijken verpleegkundigen hoe je met evidence-based practice (EBP) en klinisch redeneren bedside problemen op kunt lossen.
*Rob Bakker en Danique Visser zijn verpleegkundigen, Femke van Brenk is senior verpleegkundige en klinisch epidemioloog. Allen werkzaam op de afdeling cardiologie, Amsterdam UMC, locatie AMC. Contact: f.vanbrenk@amsterdamumc.nl. Dit artikel is een ingekorte versie van het origineel.

Samenvatting

Casus
Op de afdeling cardiologie van het Amsterdam UMC, locatie AMC, wordt de lichaamstemperatuur bij patiënten gemeten met de oorthermometer. Sommige ziekenhuizen zijn echter overgestapt op de voorhoofdthermometer. Beide methoden werken met infrarood. De voorhoofdthermometer is eenvoudiger in gebruik en duurzamer, omdat er geen wegwerpkapjes nodig zijn. In de VS gebruikt ruim 70% van alle ziekenhuizen de voorhoofdthermometer.1 Verpleegkundigen vragen zich af of de voorhoofdthermometer ook op hun afdeling gebruikt kan worden, maar zien die keuze graag onderbouwd. De onderzoeksvraag luidt: Wat is de nauwkeurigheid van de voorhoofdthermometer in vergelijking met de oorthermometer om consistent de temperatuur te meten bij volwassen patiënten in een ziekenhuis?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TVZ en TVV online Buurtzorg

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2019

Nursing 11/2019 Naar de uitgave

Colofon

Uitgelicht

Weefselschade door transfers

Houd de spanning van de huid

Nursing challenge

Colecalciferol